Riječ predsjednice

Poziv na Izbornu skupštinu

Pozivaju se članovi društva da 20. rujna prisustvuju Izbornoj skupštini i sudjeluju na društvenom izletu na Velebit i izaberu novu Upravu koja će voditi društvo sljedeće četiri godine. Dnevni red je obiman, jer ćemo ovim okupljanjem “pokriti” i redovan i izborni dio skupštine, ali ako se pripremite i upoznate s materijalima sve ćemo brzo i uspješno obaviti.

Riječ predsjednice

Društvo broji 60 i nešto članova i to iz nekoliko županija, Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije. Kroz ove godine neki su otišli, a neki su došli. Uspješno smo ostvarivali ono što smo planirali, pa nas i ova kriza nije u tome spriječila – samo nas je malo usporila. Uspješno već godinama realiziramo dva autobusna izleta, markiramo planinarske staze, kojih sada imamo pet na održavanju, Romarska grupa je aktivna i tradicionalo slavi Veliku Gospu na Bernardu i sudjeluje u organizaciji hodočasničkih putovanja, na Sudnikovom pohodu smo među najbrojnijim društvom, pokušavamo da se svaki vikend organizira neki izlet.
Ostvarujemo dobru suradnju sa Sportskim savezom grada Sveta Nedelja od kojeg, kad god je slobodan, posuđujemo kombi i redovito se javljamo na raspisane natječaje Sportskog saveza i dobivamo određene financijske potpore.
Do prije godine dana imali smo dobru suradnju sa Sportsko rekreativnom udrugom Zagorje, ali na žalost ona je naprasno prekinuta. S nekim njihovim članovima ostali smo u dobrim odnosima.
Pošto smatramo da je različitost i raznolikost (ideja, karaktera, temperamenta) bogatstvo, planiramo ih uključiti u novi Upravni odbor društva.
Ove godine napravljen je i iskorak u organizaciji izleta – organiziran je dvodnevni izlet na Mosor, sa spavanjem u planinarskom domu Putalj i realiziran je izlet na Snježnik i Kamačnik s kampiranjem (pod šatorima) u Brodu na Kupi.

Završetkom mandata pozdravljam novi Upravni odbor sa željom da nam novi članovi u društvo donesu nove ideje i novi elan.

Svim članovima društva, a i onima koji to nisu (a postat će), svima koji su pokazali dobru volju i na bilo koji način pomogli društvu – zahvaljujem.

Ljerka Katanec